ANDRÉS HERMOSILLA
( 1958)
www.andreshermosilla.cl

Od 1976 je sudjelovao na više od 100 izložbi u Čileu , SAD , Meksiko , Peru, Paragvaj , Argentina, Španjolska , Alžir , Kina , Indonezija , Libanon , Maroko, Hrvatske i Mađarske .

Djela mu se nalaze u stalnim zbirkama sljedećim muzejima :

• MAMA - Muzej moderne umjetnosti u Alžir , Alžir .
• MoLAA - Muzej latinoamerička umjetnosti , Kalifornija, SAD .
• Flamenco muzej u Sevilli, u Španjolskoj .
• MAVI - Visual Arts Museum , Santiago , Čile .
• olimpijska kolekcija Fine Arts Museum , Peking , Kina .
• World Art Museum Collection igre , Hrvatska .
• Nadalje Sjeverna Art Space Gallery , Jakarta , Indonezija , u Veleposlanstvu Čilea u Kini i Veleposlanstvo Čilea u Maroku .

Likovne kulture za 2013 svjetskih igara - 2013 WAG Hrvatska u slikarstvu, a dio je čileanski momčad putuje na sastanak , ostavljajući samo njegove slike za stalni postav .

U 2012 i klasificiraju kao jedini čileanski umjetnik putovao do 5. Pekingu Bijenalu u Nacionalni muzej umjetnosti u Kini - NAMOC poslan od strane Nacionalnog vijeća za kulturu i umjetnost u Čileu . Iste godine odlazi otvoriti svoju samostalnu izložbu " La Cuisine du Chili " u Rabatu , Maroko , pozvala je Veleposlanstvo Čilea u Maroku .

U 2011 ona je jedina latinoamerička pozvani na " Flamenco izmeđufigurativne i apstraktne " izložbe u organizaciji Muzeja Flamenco u Sevilli , aktivnosti u okviru XVI. Bienal de flamenca .

Također te godine biojedini vizualni umjetnik izabran za dokumentarac " El Faro , flamanski sudnjeg dana " , na čelu s redateljem Argentina Monica Mjesec Bramucci (trajanje 60 minuta ) , a jedini čileanski u izložbi " Razmotriti Zemlje " u Jakarti , Indonezija .

Također u 2011 on je bio izabran kao jedan od najreprezentativnijih umjetnika čileanskog geometrijske apstraktne umjetnosti za izložbu kustos međunarodne kritičar Ernesto Muñoz , a kasnije i knjigu, gdjeapstraktna umjetnost zemlji sreo od svog osnutka, gotovo 80 godine do danas , u uzorku od strane različitih gradova .

U 2009 je klasificiran i pozvala alžirske odbora zastupati Čile na 1. bijenalu suvremene umjetnosti u tom dijelu ( FIAC ) , održanoj u Musée d'Art Moderne d' Alger - MAMA , zajedno s umjetnikom i Concepción Balmes Teoretski Justo Pastor Mellado .

Osim toga što je izabran za dvije knjige čileanskog slikara Samoiedo Dino - Modigliani Galerija Vina del Mar iFilozofskog fakulteta Sveučilišta u Playa Ancha Valparaiso , Čile .

U 2008 bio je nagrađen i prvi međunarodni sajam suvremene umjetnosti u Santiagu, u Čileu , u organizaciji Art Edge of Darkness , s djelima više od 200 umjetnika ( Čileanci i stranaca ) , izabran je u roku od tri najbolja slika događaja ( iz mjesta ) po međunarodnim kustosa , Idurre Alonso ( SAD ) , srpanj Sapollnik ( Argentina) i Ernesto Muñoz (Čile) . Osim toga ,iste godine kada je bio pozvan i izabran da sudjeluje u važnim skupnoj izložbi : MoLAA nagrade 08 u Muzeju Latin American Art , Kalifornija, SAD

Iste godine dodijeljena mu je među top 150 umjetnika u svijetu od strane Art odbora Olimpijskih likovne umjetnosti 2008 Pekingu ( Zlatna medalja klasifikacija) , Kina , čiji su radovi , nakon izlaganja u tom gradu će biti izložene u različitim zemljama , kao Japan , Švicarska , Grčka , Hong Kong iSAD , među ostalima . Na povratku u Kinu radi postat će dio stalne zbirke olimpijskog Fine Arts Museum .

Nadalje možete istaknuti poziv kustosa Natalia Arcos " Međunarodna umjetnička Magazine pet godinaLimit " - jedna od 20 međunarodnih umjetnika za dom, časno spomenuti za drugom natjecanju u situ " El Color del Sur " 1992; stjecanje treću nagradu na međunarodnom natjecanju u slikanju " Valdivia i Rio " 1992; klasifikacija zastupati Čile na VIII Latin American Art bijenalu u Meksiku , te njihovo sudjelovanje kao gost umjetnik na prvom međunarodnom bijenalu umjetnosti u 360 održava u Čileu , njegova prisutnost u aukciji slikarstva u Umjetničkom muzeju suvremene Čilea u organizaciji korporacije prijatelja MAC i glasoviti domu Engleski aukciji Christie'su , njegovo sudjelovanje " Painted tijela uživo " u Muzeju suvremene umjetnosti Valdivia u 2004 .

Iz figurativnom radu 70-ih , kroz ekspresionističkog fazi 80 , razvija i dolazi nasažetak u 90-ih i novog čileanskog apstrakcije na početku 21. stoljeća .


Među komentarima , one od renomiranih umjetnika i likovnih kritičara , kao što su prestižni čileanskog slikara međunarodnog priznanja , Mario Toral , Sergio Montecino Državne nagrade Art 1993 Charles Aubrey , likovni kritičar , Leon Santoro , likovni kritičar , novinarka specijalizirana za plastičnu María Soledad Mansilla Clavel , kustos, povjesničar umjetnosti i teorijske, Natalia Arcos , to isticanje u novoj čileanskoj apstrakcije , kritički i kustosa Ernesto Muñoz International i čileanskom kritičar međunarodnog priznanja , Justo Pastor Mellado . Također je spomenuo recenzent u časopisu Waldemar Sommer za El Mercurio .